Britisk

britiske alternative stavemåder

britiske alternative stavemåder

Forskellene i britisk og amerikansk stavemåde

BRITSKOS
smagsmag
humorhumor
arbejdskraftarbejdskraft
nabonabo

  1. Er britisk engelsk S eller Z?
  2. Hvorfor bruger briterne s i stedet for z?
  3. Hvorfor er britiske ord stavet forskelligt?
  4. Hvad er alternative stavemåder?
  5. Hvad er det sværeste ord at stave?
  6. How do you say Z i England?
  7. Er det GRÅ eller grå?
  8. Hvorfor stave britisk farve Color?
  9. Hvorfor siger amerikanerne zee?
  10. Hvorfor siger britiske aluminium?
  11. Hvorfor droppede Amerika U?
  12. Er det realisere eller realisere i Storbritannien?

Er britisk engelsk S eller Z?

Nogle ord på britisk engelsk bruger "s", hvor "z" bruges på amerikansk engelsk. Imidlertid kan brugen af ​​"z" også lejlighedsvis ses på britisk engelsk med ord som "statsborger".

Hvorfor bruger briterne s i stedet for z?

Hvorfor bruger briterne et 's' i ord som 'indse', men amerikanerne bruger et 'z'? Det skyldes, at amerikansk engelsk stavning, hvoraf mange af reglerne blev udtænkt af Noah Webster, der troede, at det ville udvikle sig til et særskilt sprog, følger reglerne på latin og græsk, mens britisk engelsk bruger dem på fransk.

Hvorfor er britiske ord stavet forskelligt?

Forskellene opstår ofte, fordi britisk engelsk har tendens til at holde stavningen af ​​ord, den har absorberet fra andre sprog (f.eks. Fransk), mens amerikansk engelsk har tilpasset stavemåden til at afspejle den måde, ordene faktisk lyder, når de tales..

Hvad er alternative stavemåder?

Her er en liste med ord med alternative stavemåder:

Hvad er det sværeste ord at stave?

Top 10 sværeste ord at stave

How do you say Z i England?

Kort sagt udtaler briterne “Z” som / zɛd / (zed), mens amerikanere udtaler det som / ziː / (zee). Bemærk, at den samme udtale naturligt også bruges i flertal: flertal af "Z", betegnet "Zs", "Z's" eller "z's", udtages som / zɛdz / (zedz) i Storbritannien og / ziːz / ( zeez) i USA.

Er det GRÅ eller grå?

Grå og grå er to forskellige stavemåder af det samme ord. Grå er mere almindelig i USA, mens grå er mere almindelig i andre engelsktalende lande. I rigtige navne - som blandt andet Earl Grey-te og enheden Grey - forbliver stavemåden den samme, og de skal huskes.

Hvorfor stave britisk farve Color?

Forskellen mellem farve og farve

Farve er stavemåden, der bruges i USA. Farve bruges i andre engelsktalende lande. Ordet farve har sine rødder (ikke overraskende) i det latinske ord farve. Det trådte ind i mellemengelsk gennem den anglo-normanske colur, som var en version af den gamle franske farve.

Hvorfor siger amerikanerne zee?

Briterne og andre udtaler "z", "zed" på grund af oprindelsen til bogstavet "z", det græske bogstav "Zeta". ... Med hensyn til hvorfor folk i USA kalder "z", "zee", menes det, at dette sandsynligvis simpelthen er vedtaget fra udtalen af ​​bogstaverne "bi", "cee", "dee", "eee" , "Gee", "pee", "tee" og "vee".

Hvorfor siger britiske aluminium?

Aluminium = Den britiske udtale er en tunge twister.

Det kommer lettere efter et par forsøg. Men så er du i fare for at glemme, hvordan man siger det på amerikansk-engelsk. Det kan måske hjælpe, al-loo-MIN-ee-um ... Der er et andet "i" i den britiske form af ordet aluminium, deraf den ekstra stavelse.

Hvorfor droppede Amerika U?

Amerikansk stavemåde blev opfundet som en form for protest

Han faldt bogstavet u fra ord som farve og ære - som havde udviklet sig fra den franske indflydelse i England - for at få dem til at farve og ære i stedet.

Er det realisere eller realisere i Storbritannien?

Realiser og realiser er alternative stavemåder for det samme ord. I USA og Canada er realisering langt den mest almindelige stavemåde. I Det Forenede Kongerige, Australien og New Zealand dominerer realitet, selvom realisme undertiden også bruges.

Top 10 meningsfulde filmeksplosioner i filmhistorien
De bedste eksplosioner i filmhistorienThe Dark Knight (2008)Dødeligt våben 3 (1992)Highlander II: The Quickening (1991)Ride Along (2014)Malone (1987)D...
Top 10 bedste film Oscar-vindere, der kunne have været
Her er 10 nominerede fra dette årti, der kunne have og måske burde have vundet bedste film.1 Saving Private Ryan (1998)2 Good Will Hunting (1997) ... ...
Top 10 Fremstilling af film bedre end filmen
Hvad var de top 10 film i 2019?Hvilken filmgenindspilning er bedre end originalen?Hvad er de top 10 bedste film?Hvad er verdens bedste film?Hvem er de...